Det här är första, och förmodligen sista gången jag kommer länka till min facebook.
Varför ? För att jag behöver eran och allas hjälp.
 
 
Jag behöver att ni går in och delar detta inlägg, och svarar på några frågor. Vill ni inte använda facebook så skriver jag ut inlägget här också. Jag behöver nödvändigtvis inte publicera era kommentarer i och med detta; det vässentliga för mig är slutresultatet och ingenting annat.
 
---
 
Okej gott folk, jag skulle verkligen behöva eran hjälp med att dela detta inlägg så att vi kan få en så rättvis bild av vårat långa land Sverige som möjligt. Jag har ganska nyligen börjat grubbla på ett projekt som går ut på att skydda våra barn ifrån alla former av övergrepp, och att lära dem att sätta ord på det - att både våga och kunna berätta helt enkelt. Jag är mycket väl medveten om att det är tabu att prata om övergrepp i allmänhet; inte bara i Sverige utan också i världen i stort. Det är just det jag vill ändra på. Jag vet också att det finns en del tappra krigare där ute som är inne på samma spår som jag, och jag kan bara säga att äntligen har fler och fler vågat lyfta på locket; i det långa loppet gör det verkligen skillnad. 
Så vad jag behöver eran hjälp till är att som sagt dela detta, men också att var och en av alla er som kommer över detta tar sig en flitig funderare och gärna delar med dig av vad just du tycker och tänker om detta. Jag gör inte detta i dömande karraktär, vilket betyder att oavsett om du svarar nej på alla tre frågor nedan så är jag fortfarande tacksam för att du tog dig tiden; det är den ärliga och rättvisa bilden jag vill åt, inget annat.

Hur ser du på att prata om sexuella övergrepp ? Skulle du våga fråga om du misstänker att någon är utsatt ? Vet du i så fall hur du skulle behöva reagera för att hjälpa barnet på bästa sätt ?

Detta är endast en liten del av slutresultatet, men med detta till grund blir det lite enklare. 
DU ÄR SJÄLVKLART ANONYM I SAMMANSTÄLLNINGEN. Bör tilläggas. Det är siffrorna jag vill åt, inget annat. Jag tror att detta med fördel kan öppna folks ögon och inse att övergrepp är någonting som pågår hela tiden, överallt. Och så vill vi inte ha det.

Hur du vill dela med dig bestämmer du själv; skriv en kommentar, vill du vara mer anonym skickar du ett privat meddelande eller mejlar mig på emelie.ohlin95@hotmail.com

"Ingen kan göra allt, men alla kan göra något"

Tack för hjälpen !
Jag må ha hört många historier gällande övergrepp med olika händelser och många snedsteg, men jag har nog aldrig hört något i närheten av detta. Den här historien är så fruktansvärd och det enda den är laddad med är svek på svek, folk som inte vill reagera även fast de är mycket väl medvetna om vad det är som pågår och om en liten flicka vars livsöde mer eller mindre blir förpassat.
Jeanette Eriksson, som hon heter, har trots allt detta skrivit en bok som heter "När jag bli stor", som speglar några år ur hennes barndom. Det skrevs också om henne i tidningen Metro här för några dagar sedan.
 
I intervjun som hon gjorde för Tv4 i morse tog hon gång på gång upp hur dagens samhälle inte vill se; de vill inte prata om övergrepp eller incest och heller inte hjälpa dem som behöver hjälpen som mest. Hon berättar också att om incesten hon var utsatt för skulle ha ägt rum idag, så skulle ingenting ha varit annorlunda. Hon skulle inte ha fått den hjälpen hon behövde - och fortfarande behöver bör tilläggas - iallafall, och jag tror tyvärr att det är sant, Inte bara enskilt i hennes fall; jag själv är också ett tvättäkta exemplar på hur bristen på kunskap etc förstör så otroligt mycket. 
 
Jeanette Eriksson
 
Det hjälper inte att vanligt folk och högre makter i vårat avlånga land sitter bakom sina datorskärmar och gång på gång säger att "vi måste reagera, vi måste göra någonting, barnen behöver hjälp, vi måste öka kunskapen om övergrepp och incest" etc. Det hjälper inte att uttala sig om någonting om dessa personer fortfarande sitter på sina arslen bakom datorskärmen och fortsätter räkna på sina aktier; ingenting kommer hända då. Hur "svårt och tidskrävande" det än må vara så behöver samhället i stort - både på individualnivå men också som team - reagera och stå upp för dem som är osäkra på om de ens kommer se dagens ljus imorgon.
 
Som jag har sagt så många gånger förut; hör mer än gärna av er om ni har någon som helst idé om hur detta skulle kunna förändras. Jag är ju själv just nu uppe i det arbetet; att ta fram någonting som iallafall kan öka kunskapen om övergrepp bland de personer som har med barn att göra, och extraögon eller som sagt nya idéer skadar aldrig !
 
SPEAK UP
 
"There is no force like success, and that is why the individual makes all effort to surround himself throughout life with the evidence of it; as of the individual, so should it be of the nation."
Idag är det den tjugofemte november. 
Vilken - som rubriken lyder - är avsatt för att vi ska stanna upp och inse att våldet mot kvinnor måste få ett slut. Statistik visar att var tredje kvinna blir någon gång under sin  livstid utsatt för våld av något slag, och med våld menar jag så väl fysiskt och psykiskt som emotionellt och sexuellt. 
Vi lever inte på femtonhundratalet längre där kvinnor automatiskt befann sig i underlägre; vi lever på tvåtusentalet vilket betyder att alla människor på denna planet - han, hon och hen - har samma rättigheter och ska behandlas på samma sätt. Punkt. Jag tycker att det är otroligt skrämmande att kvinnor inte ses ha samma värde eller kan prestera lika bra som en man; både i Sverige men framför allt i U-länderna. Hade jag haft svar på hur vi ska gå tillväga för att lösa detta hade jag mer än gärna delat med mig, men jag har ett lika dåligt svar på den frågan som resten av världen; det går inte att ändra på någon annan, du kan bara ändra på dig själv. 
 
 
Jag vet själv hur svårt det är att ta sig ur sådana relationer, och situationer. Rätt vad det är så går det för långt, och har man riktig otur så ser man aldrig mer dagens ljus. Jag tänker därför passa på att tipsa om Kvinnojouren som finns runt om i vårt avlånga land, påpekas bör att jag för egen räkning aldrig varit i kontakt med dem, men jag vet att de finns och jag har hört att de ska vara bra. Det är ett första steg, men man ska också komma ihåg att det alltid är det första steget som är det svåraste. 
 
TAKE CARE
 
"Change your life today. Don't gamble on the future, act now, without delay."